Фото: ukr.radio

П'ять прильотів та пошкоджені літаки: у ЗСУ розкрили наслідки учорашньої "бавовни" у Криму

У середу, 31 січня, під час ракетного удару Сил оборони України по аеродрому "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму було п'ять прильотів.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Ну, власне, окупанти вже і самі визнали, що п'ять ракет знайшли прихисток на території тимчасово окупованого Криму. Навіть позначили місця, де це відбулося. І визнали, в тому числі що не встигли розосередити льотний склад. Зокрема, літаки, які були пошкоджені в самому Бельбеку", — зазначила вона.

Вона зазначила, що загарбники своїми системами ППО самі підказують, куди варто поцілити українським силам.

"Вони намагаються покращити захист тих об’єктів, які вважають для себе наразі стратегічно важливими. І ми спостерігаємо ретельно за цими маневрами і розуміємо, що, в принципі, розташування систем протиповітряної оборони певним чином позначає інші об’єкти, які варті нашої уваги", — зауважила вона.

За словами Гуменюк, на території тимчасово окупованого Криму базується переважно тактична авіація росіян.

"У Криму базується переважно тактична авіація. Це різні модифікації Су, які злітають і тероризують акваторію Азовського моря та акваторію Чорного моря. Це напрямки, за якими ворог час від часу влаштовує нам так звані точкові ракетні атаки і вилітає для збирання інформації", — додала речниця.

Водночас російські військові пропагандисти написали, що в результаті атаки армія РФ втратила винищувач Су-30 і два винищувачі Су-27, а також понад 10 осіб.

Нагадаємо, 31 січня в тимчасово окупованому Криму прогриміли потужні вибухи. Гучно було у Севастополі та біля міста Саки, а також у Бельбеку. Відомо, що окупаційна влада оголошувала повітряну тривогу та перекривала рух Кримським мостом. Кримські пропагандистські медіа повідомляли про роботу протиповітряної оборони в районі населених пунктів Саки, Роздольне та Феодосія. 

Згодом українське військове командування натякнуло на причетність Збройних сил України до ударів по окупованому Криму

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 11:58