Рада призначила нового міністра у справах ветеранів: що відомо про Наталію Калмикову

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада призначила нового міністра у справах ветеранів. Посаду обійняла Наталія Калмикова.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Рада призначила Наталю Калмикову на посаду міністра у справах ветеранів України", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами, свої голоси за призначення Калмикової віддали 240 нардепів. Також Железняк додав, що "це чудовий вибір" і він його підтримує.

Варто зазначити, що раніше тимчасовим виконувачем обов'язків міністра у справах ветеранів був Олександр Порхун.

Результати голосування в Раді. Джерело: Ярослав Железняк\Telegram

Що відомо про Наталію Калмикову

Калмикова закінчила Вінницький національний медичний університет та Вінницьку академію безперервної освіти. З червня до грудня 2021 року була радницею з гендерних питань Командування Сухопутних військ ЗСУ. З вересня 2023 року працювала заступницею міністра оборони з питань соціального розвитку.

Також Калмикова обіймала такі посади: продукт-менеджера у компанії Delta Medical PoE, керівниці військового відділу у БО МБФ "Повернись живим", лікаря-інтерна, консультанта з медичних питань.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ України. Ним став Андрій Сибіга. 

Також парламент призначив Ольгу Стефанішину віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — міністром юстиції України. 

Нову посаду також обійняв Олексій Кулеба. ВР призначила його віце-прем'єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад та територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2024 17:04