Фото: eu-ua.org

Стефанішина очолила Мін'юст: скільки нардепів підтримали її кандидатуру

У четвер, 5 вересня, парламент призначив Ольгу Стефанішину віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — міністром юстиції України.

Про це у Telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Призначення Стефанішиної підтримали 253 народних обранці.

Сьогодні, 5 вересня, Верховна Рада призначила Ольгу Стефанішину міністрм юстиції

Фото: Telegram-канал Ярослава Железняка

Варто зазначити, що Ольга Стефанішина очолить Мін'юст після відставки її попередника Дениса Малюськи. Рада звільнила його після п’яти років на цій посаді.

Що відомо про Ольгу Стефанішину

Стефанішина народилася уродженка Одеси, їй 38 років. У 2008 році закінчила факультет міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, здобула кваліфікацію юриста-міжнародника, перекладача з англійської мови. У 2016 році отримала диплом спеціаліста "Фінанси та кредит" Одеського національного економічного університету.

У 2017 році працювала директоркою Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів. З грудня 2017 року по вересень 2019 року працювала на посаді генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.

Вже з 4 червня 2020 року Ольга Стефанішина отримала посаду віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ України. Ним став Андрій Сибіга. Свої голоси за призначення Сибіги віддали 258 нардепів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2024 15:46