Скріншот із відео

Радбез ООН схвалив важливу резолюцію щодо воєнних дій у Газі: про що йдеться

У середу, 15 листопада, Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію із закликом до гуманітарних пауз у Секторі Гази. Це допоможе забезпечити доступ допомоги мирним жителям у Секторі Гази.

Про це йдеться на сайті ООН.

Варто відзначити, що США, Росія і Велика Британія утрималися від голосування. Решта 12 членів Ради Безпеки ООН проголосували "за". Цікаво, що у жовтні Радбез ООН чотири рази не змогла ухвалити резолюції, які закликають до припинення вогню або гуманітарних пауз у зоні конфлікту.

Реакція Ізраїлю на резолюцію Радбезу ООН

Постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан на засіданні Радбезу назвав "відірваною від реальності" дану резолюцію. Він запевнив, що Ізраїль докладає всіх зусиль для покращення гуманітарної ситуації в Газі. За його словами, Радбез досі не спромігся засудити різанину, вчинену ХАМАС 7 жовтня.

Ердан також наголосив, що Ізраїль завжди дотримується міжнародного права, і для цього не потрібна резолюція.

Нагадаємо, 13 листопада стало відомо, що бойовики ХАМАСу втратили контроль над Сектором Гази. Терористи, за словами міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, відступають на південь. У мережі опублікували фото бійців з прапорами Ізраїлю в залі парламенту ХАМАСу в Газі.

15 листопада Армія оборони Ізраїлю розпочала військову операцію в лікарні "Шифа" у Секторі Гази. Там базуються бойовики терористичного угруповання ХАМАС.

Раніше ізраїльські військові підірвали будівлю парламенту у Секторі Гази, якою користувалися бойовики ХАМАСу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.11.2023 09:10