Фото: Telegram ANDRII NEBYTOV

Ракетні й дронові атаки: скільки людей загинули за останні півроку на Київщині

У період з жовтня 2022 по березень 2023 року на Київщині загинуло 17 осіб та 77 людей отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Про це повідомив очільник Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов.

За його словами, за пів року по території Київщини поліцейські зафіксували 44 влучання ворога — 26 ракет та 18 БпЛА. Також силами протиповітряної оборони вдалося знищити 103 ворожі цілі, серед яких 59 ракет та 44 БпЛА.

"Із зареєстрованих кримінальних проваджень тільки поліцією Київської області ми повідомили про підозру 41 особі, це і колаборанти, і росіяни, які зі зброєю в руках перетинали кордон нашої держави і ті люди, які були посібниками окупаційних військ", — зазначив Нєбитов.

Він додав, що за рік поліція Київщини перевірила понад 200 тисяч осіб, 171 тисячу транспортних засобів, понад 75 тисяч приватних будинків. Все це було необхідне для того, щоб зрозуміти масштаб злочинів армії РФ.

Нагадаємо, 2 квітня виповнився рік з моменту звільнення Київської області від російської окупації. Саме у цей день 2022 року українцям повідомили, що на Київщині не залишилося жодного ворожого підрозділу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2023 20:34