Фото: Офіс президента України

Річниця визволення Київщини від окупантів: Зеленський та Залужний звернулись до українців

У неділю, 2 квітня, виповнюється рік з моменту звільнення Київської області від російської окупації. Саме у цей день 2022 року українцям повідомили, що на Київщині не залишилося жодного ворожого підрозділу.

З нагоди деокупації Київщини зі зверненням до українців звернулись президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Перші наступи, перші здобутки, перші звільнені території. Рік, як ми вигнали окупантів із Київщини. Український народе! Ти зупинив найбільшу антилюдську силу нашого часу. Ти зупинив силу, яка зневажає та хоче знищити все те, що дає значення людині. І ми звільнимо всі наші землі. Повернемо український прапор в усі наші міста й громади. Зробимо все, щоб Україна повернулась. Під час окупації у регіоні загинули 1 374 людини, зокрема 38 дітей. Більшість були вбиті зі стрілецької зброї", — написав президент.

Також коротке звернення опублікував Валерій Залужний.

"Річниця визволення Київської області від російських окупантів. Продовжуємо боротьбу за незалежність нашої Батьківщини. Слава всім, хто захищає Україну!" — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ворожа армія відступила з деяких позицій на Донецькому напрямку. Збройні сили України облаштовують там оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2023 12:55