Фото: Вікіпедія

"Знищувались колони вантажівок": генерал Павлюк розповів, як ЗСУ відтіснили росіян з Київщини

Російські окупанти не очікували великого опору від українських військових. Тому з великими втратами вони відступили від Київщини.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Уже наголошував на цьому, та не перестану повторювати: насамперед тому, що росіяни не очікували такого масштабного спротиву, недооцінили спроможності наших військ і те, наскільки злагодженою може бути боротьба військових та цивільних, коли мова йде про нашу Україну", — зазначив Павлюк.

Він зауважив, що за підтримки армійської авіації Сухопутних військ, ракетних військ та артилерії противнику наносилося потужне вогневе ураження.

"3 кожним днем окупанти виснажувалися та зазнавали значних втрат в особовому складі та техніці. Так зменшувалась їхня бойова спроможність та активність ведення бойових дій", — зауважив Павлюк.

За словами генерала, через ведення засадних дій на маршрутах противника ЗСУ вдалося порушити їхню систему логістичного забезпечення.

"Знищувались колони вантажівок з паливом та боєприпасами, а авіація та артилерія майстерно вражала їхні пункти управління, розгорнуті склади тощо. Були створені всі передумови оточення значної частини російських окупаційних військ. Після чого вони були змушені стрімко відступати", — додав генерал.

Нагадаємо, російські окупанти зазнають шалених втрат у війні з Україною. За тиждень, з 3 по 9 квітня, Збройні сили України знищили 3600 російських солдатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2023 15:40