Фото: МВС

Ракетний удар по Чернігову: ООН відреагувала на обстріл

Організація Об'єднаних Націй засуджує ракетний обстріл Чернігова 19 серпня. Нападам Росії на цивільне населення потрібно покласти край.

Про це заявила координатор із гуманітарних питань в Україні Деніз Браун, передає прес-служба організації.

"Я вкрай стурбована звісткою про черговий російський удар, нанесений по центру міста Чернігова на півночі України, внаслідок якого загинули й дістали поранень десятки мирних жителів, зокрема діти", — зазначила вона.

Координаторка наголосила, що засуджує російські удари по населених пунктах України. Та додала, що це жахливо, атакувати головну площу великого міста вранці, коли люди гуляють, деякі йдуть до церкви, щоб відсвяткувати релігійний день для багатьох українців.

"Напади на цивільне населення або цивільні об'єкти суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом. Цьому необхідно покласти край", — підсумували в ООН.

Ракетний удар по Чернігову

Вранці 19 серпня Російська Федерація обстріляла Чернігів. Під удар рашистів потрапив центр міста. У обласній військовій адміністрації припустили, що РФ вдарила балістичною ракетою. 

Президент Володимир Зеленський відреагував й наголосив, що "ось що таке сусідство з терористичною державою".

"Ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені", — написав Зеленський.

За останніми даними внаслідок ракетної атаки постраждали 136 людей, ще семеро — загинули. У зв'язку з терористичною атакою РФ на Чернігів 19-21 серпня оголошено днями жалоби.

Нагадаємо, за інформацією журналістів, в момент удару у приміщенні відбувалася виставка дронів. Організатор виставки Марія Берлінська у соцмережах прокоментувала трагедію в Чернігові. Вона переконує, що для проведення заходу отримала всі дозволи місцевої влади. Також, за її словами, під час повітряної тривоги людей закликали перейти в укриття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 19:50