Фото: соцмережі

Ракетний удар по скупченню військових: у 128-ій бригаді назвали кількість полеглих захисників

У п'ятницю, 3 листопада, у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета вдарила по скупченню військових, яких вишикували для урочистостей до дня ракетних військ та артилерії. 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада підтвердила загибель 19 українських військовослужбовців.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram військових.

"Ракетний удар підступного ворога забрав життя 19 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Зараз проводиться ретельна перевірка всіх обставин трагедії, до її закінчення просимо не поширювати неперевірену, часто фейкову інформацію", — йдеться у повідомленні.

Там також наголосили, що внаслідок ракетного удару загинули найкращі бійці бригади.

"Висловлюємо щирі співчуття їхнім рідним і обіцяємо відомстити за побратимів у 100-разовому розмірі. Вічна пам'ять воїнам, які віддали за Україну життя", — додали військові.

Загибель військових на Запоріжжі: що відомо

Внаслідок удару по українських воїнах в прифронтовому селі Запоріжжя, яких, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, попередньо йшлося про понад 20 загиблих.

У соцмережах з'явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, загинуло "дуже багато" захисників та цивільного населення, адже один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі.

"03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області", — писали журналісти, посилаючись на власні джерела у МВС.

Раніше повідомлялось, що у Закарпатській області оголосили траур за загиблими воїнами 128-ї бригади. В адміністрації наголосили, що 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на загибель воїнів 128-ї гірсько-штурмової бригади, який стався в Запорізькій області після російського ракетного удару. Глава держави наголосив, що цієї трагедії можна було уникнути.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 11:59