Фото: росЗМІ

Рашисти брешуть щодо просування своїх військ під Бахмутом, — ISW

Російські окупанти запевняють, що буцімто мають просування поблизу Бахмута Донецької області. Проте наразі підтвердження заяв ворога немає.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці Інститут зауважили, що оборонне відомство країни-агресорки заявило про захоплення російським Південним угрупованням військ селища Іванівське на захід від Бахмуту.

"ISW наразі не знайшло візуальних доказів, які б підтверджували ці заяви", — наголосили аналітики.

Водночас, за даними ISW, на Донеччині тривають позиційні бої на північний захід від Бахмута біля Богданівки; на захід від Бахмута біля Часів Яру та в межах Іванівського, а також на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки, Андріївки та Нью-Йорка.

Крім того, командир української роти ударних безпілотників повідомив, що російські сили на Горлівському напрямку (на південний захід від Бахмута) розгорнули свої артилерійські системи на максимальній відстані від лінії фронту, щоб захистити ці системи від ударів українських безпілотників.

"Командувач додав, що таке розгортання артилерійських систем ускладнює українським силам удари по них на більшій відстані, і що російські війська встановлюють приманки для українських ударних безпілотників, розміщуючи міни поверх фальшивих частин обладнання, які детонують, коли дрон наближається", — повідомили аналітики.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський не виключає проведення нового контрнаступу української армії до кінця 2024 року. Це відбудеться у разі стабілізації фронту, що дозволить Україні озброїти та навчити нові бригади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 08:59