Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Росіяни будують на ТОТ нову залізничну дорогу: що задумав ворог

Російські загарбники почали будівництво нової залізничної дороги на тимчасово окупованих територіях. Вони роблять це з метою сполучення ТОТ з Росією та щоб почати транспортувати військові вантажі. 

Про це повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров. За його словами, окупанти планують прокласти вздовж Азовського моря.

"Окупанти вже заявили про будівництво нової залізної дороги, аби зробити сполучення окупованих територій з ерефією та доставляти військові вантажі. Рейки планують прокласти вздовж Азовського моря. Аби напряму зв'язати ворожі Ростов-на-Дону та Таганрог з окупованими українськими містами Маріуполем, Бердянськом, Мелітополем та Джанкоєм", — пише Федоров.

Крім цього, відомо, що в окупованих районах Запорізької області колія пройде від станції "Якимівка" під Мелітополем до станції "Бердянська" і далі до Маріуполя й Ростова.

За даними партизанського руху "Атеш", який діє на ТОТ, росіяни перекидають до окупованого Джанкоя, що у Криму, своїх військових із Якутії. Солдатів рашисти відправляють на фронт невеликими партіями.

Нагадаємо, Центр національного спротиву повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях України загострюється гуманітарна криза — там спостерігається дефіцит ліків та медичного персоналу. Українське підпілля намагається надавати медичну допомогу людям у себе вдома чи у пристосованих для цього приміщеннях медичних пунктів установ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 03:32