Фото: aeroo.ru

Рашисти цивільними літаками перекидають живу силу з Сибіру в Ростов, — Центр нацспротиву

Російська авіакомпанія I Fly Airlines перекидає мобілізованих до Ростова, виконуючи рейси для міноборони РФ. Надалі особовий склад направляється до України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними джерела, російське міноборони продовжує практику застосування цивільних авіакомпаній у військових цілях. Зокрема авіакомпанія I Fly Airlines виконує спецрейси з Новосибірська до Ростова. Надалі особовий склад направляється до України. 

"Міноборони системно використовує цивільні авіакомпанії дотуючи їх. Адже після введення низки санкцій російські авіакомпанії зазнали суттєвих фінансових втрат. Відтак, наближені до влади власник авіакомпаній отримують замовлення від міноборони, аби заробити хоч якісь кошти", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що власником авіакомпанія I Fly Airlines є Олександр Буртін, який також є співзасновником та співвласником російської туристичної компанії Tez Tour. Гендиректором авіакомпанії виступає Кирило Романовський. 

Раніше Служба безпеки України оголосила про підозри керівнику Росавіації Олександрові Нерадьку, який надав цивільні літаки для перекидання військових РФ на фронт.  А також гендиректору "Уральських авіаліній" Сергію Скуратову, який надав у доступ літаки компанії для міноборони РФ.

Своєю чергою партизанський рух "Атеш" повідомляв, що нові групи мобілізованих росіян продовжують прибувати в тимчасово окупований Джанкой. Їх готують до бойових дій на фронті.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.11.2023 15:09