Фото: АрміяInform

Рашисти готуються до прихованої мобілізації в Криму, — Генштаб

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим готуються до прихованої мобілізації. Чимало мешканців Севастополя вже отримали виклики до військових комісаріатів.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 20 січня.

Повістки почали надходити IT-спеціалістам, фінансовим працівникам та іншим фахівцям, які мали бронь від мобілізації.

Крім цього, ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово окупованій території для лікування свої поранених військових. Так, у Новопскові Старобільського району Луганської області в приміщенні місцевого пологового будинку окупанти розгорнули "польовий шпиталь", де лікують понад 300 військовослужбовців та найманців приватної військової компанії "Вагнера".

Удари по окупантах

Збройні сили України продовжують завдавати ударів по окупантах. Так, Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження ворога та сім — по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також наші воїни знищили три БпЛА типу "Ланцет-3".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили шість пунктів управління, вісім районів зосередження ворога та склад боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, Міноборони Британії напередодні повідомляло, що на сьогодні найважча ситуація спостерігається на сході України. Рашисти намагаються просунутися на фронті у Донецькій області. Зокрема, рашисти атакують позиції ЗСУ у Соледарі, Вугледарі, а також у районі Бахмута та Авдіївки. Також активні бойові дії тривають у Луганській області. Українські військові мають певну перевагу у районі Кремінної.

Війна, 20.01.2023 07:21