Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Рашисти масовано обстрілюють Україну: де гриміли вибухи

У ніч на неділю, 1 жовтня, російські загарбники масовано атакують Україну ракетами та дронами. Вибухи лунали у Харкові, Запоріжжі та на Миколаївщині.

TrueUA повідомляє, що відомо про ситуацію у різних областях на цей час.

Вибухи у Харкові

Мер Ігор Терехов о першій годині ночі повідомив, що місто перебуває під ракетним ударом. За його словами, у Харкові пролунали щонайменше чотири вибухи. Більше інформації він не надав.

Вибухи у Запоріжжі

О 01:33 голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко попередив про загрозу балістики й закликав мешканців залишатися в укриттях. Через хвилину "Суспільне" повідомило про вибухи у Запоріжжі. За кілька хвилин вибухи повторилися.

Вибухи на Миколаївщині

У Снігурівці, що на Миколаївщині, близько 01:40 пролунало два вибухи. Керівник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта повідомив, що на місці вже працюють відповідні служби.

"Попередньо, без жертв", — зазначив Кухта.

Де залишається загроза обстрілу

Станом на 01:56, за даними Повітряних сил ЗСУ, у Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській областях залишається загроза застосування ворогом "шахедів". Водночас у Донецькій, Запорізькій, Чернігівській, Полтавській є небезпека обстрілу балістичним озброєнням. Крім цього, у Харківській та Сумській областях області є небезпека атаки як дронами, так і ракетами.

Тим часом на Півдні країни скасували загрозу застосування ударних БпЛА. Моніторингові канали повідомляють про роботу ППО на Дніпропетровщині.

мапа тривог 1 жовтня

Актуальна мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, ввечері 30 вересня в Одесі під час повітряної тривоги пролунали гучні вибухи. Повітряні сили попереджали про рух кількох груп ударних БпЛА з Чорного моря в напрямку області.

Відомо, що вночі 30 вересня російські загарбники атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. За даними військових, усього було зафіксовано близько 40 ударних БпЛА Shahed-131/136. Силами та засобами Повітряних сил було знищено 30 "шахедів" у межах Одеської, Миколаївської та Вінницької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2023 01:56