Фото: соцмережі

Нічна атака України безпілотниками: скільки "шахедів" збила ППО

У ніч на 30 вересня 2023 року російські загарбники атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Дрони прямували з мису Чауда, що у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. За даними військових, усього зафіксовано близько 40 ударних БпЛА Shahed-131/136.

"Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 30 "шахедів" у межах Одеської, Миколаївської та Вінницької областей!" — йдеться у повідомленні.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нічний обстріл дронами 30 вересня: що відомо

Ввечері 29 вересня російські загарбники випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе. 

Спершу військові повідомляли про загрозу БпЛА в Одеській, Херсонській, Миколаївській областях. Пізніше небезпека поширилась на Черкащину, Кіровоградщину, Хмельниччину та Вінниччину. Після опівночі у Вінницькій області пролунав вибух. В обласній військовій адміністрації підтвердили цю інформацію, а у Калинівській міській раді зазначили, що є "прильоти".

Пізніше керівник Вінницької ОВА Сергій Борзов вказав, що зафіксовано влучання в об'єкт інфраструктури. Через це в Калинівській громаді спалахнула потужна пожежа. Для убезпечення цивільного населення від поширення вогню місцева влада провела підготовчі заходи для евакуації. Однак пожежу вдалося локалізувати, й евакуація не знадобилася.

Також у ніч на 30 вересня, російські загарбники випустили дві ракети по Краматорську. За попередньою інформацією, пошкоджено автостоянку з 20-ма автомобілями та гуртожиток. Внаслідок ворожої атаки по місту поранення отримала одна особа.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" попередила про затримку дев'яти потягів через нічний обстріл. У компанії зазначили, що нині рух усіма дільницями відкрито, всі поїзди прямують власним маршрутом під чітким контролем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 10:48