Фото: Укрінформ

Рашисти на Херсонщині грабують населення, щоб купувати їжу та алкоголь

Російські окупанти масово крадуть майно з державних установ, підприємств та помешкань мирного населення на тимчасово окупованій території України. Потім рашисти намагаються обміняти його на продукти та алкогольні напої в магазинах.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Так, минулого тижня в населених пунктах Роздольне, Каланчак, Нова Збур’ївка та Гола Пристань Херсонської області під приводом проведення нібито антитерористичних заходів окупанти здійснювали обшуки будинків місцевих жителів, зокрема, тимчасово покинутих власниками. 

Після цього російські військовослужбовці зазвичай намагались придбати продукти та алкоголь у місцевих магазинах, пропонуючи продавцям розрахуватись вкраденими дрібними предметами побутової техніки, столовим посудом, ноутбуками та смартфонами.

"Найбільш габаритні вкрадені речі холодильники, пральні машини, телевізори тощо окупанти  вивозили військовими вантажними автомобілями, якими доставлялись боєприпаси", — поінформувала Маляр.

Нагадаємо, раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що вкрадену побутову техніку на Херсонщині окупанти намагаються продати цивільним людям, але уже в інших населених пунктах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 12:49