Наслідки обстрілу Херсонщини. Джерело: Херсонська обласна прокуратура

Рашисти обстріляли село на Херсонщині: загинула шестирічна дитина

У ніч на четвер, 14 вересня, російські окупанти обстріляли село Новодмитрівка Білозерської громади Херсонської області. Влучили в будинок, загинув 6-річний хлопчик, поранений його 13-річний брат і ще троє дорослих.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

"За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури Херсонської області розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 14 вересня 2023 року після 00:00 окупанти з артилерії обстріляли село Новодмитрівка Білозерської громади Херсонської області. Ворожі снаряди поцілили по приватному будинку та його території.

"Унаслідок цього травми несумісні із життям отримав 6-річний хлопчик. У важкому стані до лікарні госпіталізований його брат 13 років. Також поранення отримали троє сусідів, які намагалися допомогти, але теж потрапили під ворожий вогонь. Пошкоджено приватні будинки, господарські споруди", — зазначили в прокуратурі.

Наслідки обстрілу на Херсонщині

Наслідки обстрілу на Херсонщині. Фото: Херсонська обласна прокуратура

Обстріли Херсонщини

У понеділок, 11 вересня, російські війська обстріляли амбулаторію на Херсонщині. Поцілили в будівлю медичної амбулаторії. Мінно-вибухові травми отримала фельдшер амбулаторії — жінка 33 років і пацієнтка 63 років.

У суботу, 9 вересня, Росія обстріляла селище Сонячне на Херсонщині. Загинув мирний 48-річний чоловік.

8 вересня на деокупованій території Херсонщини на російській міні підірвалися троє вибухотехніків. Один зі саперів у важкому стані, його прооперували. Це сапери організації The HALO Trust, яка займається гуманітарним розмінуванням області.

Також 7 вересня російські окупанти обстріляли село Одрадокамʼянка Херсонської області. Постраждали троє місцевих мешканців. 20 хвилин потому рашисти знову атакували село. Цього разу вибуховий предмет скинули з безпілотника. Травми середнього ступеня важкості отримали двоє чоловіків — 58 і 46 років. Їх забрали в лікарню.

Нагадаємо, що  протягом 2 вересня російські загарбники активно обстрілювали Херсонську область. Безпосередньо по обласному центру ворог випустив 14 снарядів. А загалом по Херсонщині здійснив 79 обстрілів, випустивши 510 снарядів з мінометів, артилерії, танків, "Градів", БпЛА, авіації та ЗУ-23.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 09:42