Дмитро Лубінець. Джерело: ombudsman.gov.ua

Рашисти обстріляли тимчасово окуповану Волноваху на Донеччині: Лубінець заявив про провокацію

У п'ятницю, 2 серпня, російські військові обстріляли тимчасово окуповану Волноваху Донецької області. Внаслідок атаки загинув чоловік.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він назвав цей злочин рашистів "черговою провокацію".

"Чергова провокація від РФ — обстріл окупованого міста Волноваха. Сьогодні росіяни обстріляли моє рідне місто Волноваха — населений пункт, який перебуває у тимчасовій окупації. Тобто по суті, аби влаштувати провокацію, країна-агресор сама обстрілює підконтрольні їй території!", — написав він у Telegram.

Лубінець зазначив, що внаслідок терористичного обстрілу загинув 76-річний чоловік. Також поранена жінка. Влучання відбулося по чотирьох різних локаціях.

"Міжнародна спільнота, зокрема організації — ООН та ОБСЄ, мають окремо зафіксувати ці порушення та сприяти покаранню винних у воєнних злочинах. Нам потрібні конкретні кроки!" — наголосив уповноважений ВР України з прав людини.

Посадовець підкреслив, що "наразі місцеві жителі на ТОТ — це заручники терористів".

"Україні потрібно повернути контроль над своєю територією!" — підсумував він.

Нагадаємо, 29 липня російські загарбники завдали удару по місту Торецьк у Донецькій області. Загинули та зазнали поранень місцеві мешканці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2024 19:20