Фото: Головне

Рашисти сповільнили наступ на Вугледар: британська розвідка назвала причину

За останній тиждень спроби росіян штурмувати місто Вугледар у Донецькій області сповільнилися. Це сталося після невдалих атак з великими втратами протягом попередніх трьох місяців.  

Про це повідомляє британська розвідка.

Одним із факторів великих втрат Росії в цьому секторі стало успішне використання ЗСУ дистанційних протиброньових мінних систем, які здатні розкидати протитанкові міни на відстань до 17 км. У деяких випадках Україна запускала міни позаду тих російських підрозділів, що наступали. Цим самим вони викликали "безлад", коли російська техніка намагалася відійти.  

Єдиний помітний нещодавній тактичний успіх росії був досягнутий у Бахмутському секторі, де домінують сили найманців Вагнера. 

"Існує реалістична ймовірність того, що Міноборони Росії було наполегливим у своєму прагненні досягти успіху у Вугледарі, частково тому, що воно хоче, щоб його власний успіх конкурував із досягненнями "Вагнера", — додають у розвідці.

Дані британської розвідки 16 березня

Нагадаємо, іноземні ЗМІ повідомляли, що в лютому у Вугледарі відбулася найбільша танкова битва України з Росією, яка тривала три тижні. Росія програла цей бій зі значними втратами. Вказувалося, що по всьому Вугледару розкидана підірвана, підбита або знищена російська бронетехніка. РФ втратила в цьому бою щонайменше 130 танків та БТРів.

За оновленими даними Генштабу ЗСУ, ворог не полишає спроб штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 10:41