Олександр Прокудін. Фото: Інтерфакс-Україна

Рашисти на Херсонщині застрелили школяра на очах у родини: в ОВА повідомили моторошні деталі

У середу, 20 грудня, в одному з населених пунктів на тимчасово окупованій частині Херсонщини окупанти застрелили школяра. Вбивство восьмикласника сталося на очах у родини.

Про це у ході пресконференції 21 грудня розповів очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, приводом для вбивства підлітка стали підозри загарбників, що він начебто щось не те сфотографував. 

"Страшна там ситуація…В одній з громад вбили учня 8 класу, в одному з населених пунктів. Просто на очах у родини...  За те, що малий просто проходив і десь начебто щось фотографував, його схопили, привели додому і застрелили", розповів Прокудін і додав, що після розправи над хлопчиком його мати намагалася скоїти суїцид.

"Мати ледь не збожеволіла, з петлі витягли", сказав очільник Херсонської ОВА.

Прокудін додав, що директор школи, де навчався вбитий загарбниками хлопчик, напише заяву до поліції. Готують також звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, який працює над поверненням українських дітей з окупації та Росії, а також фіксує злочини окупантів щодо неповнолітніх.

Нагадаємо, раніше мешканка Херсона розповіла про 280 днів катувань у російському полоні. За словами жінки, російські військові ввірвалися до їхньої квартири у серпні 2022 року. Після обшуку всю родину, разом із 19-річним сином повезли в усім вже відомий ізолятор тимчасового тримання на вулиці Теплоенергетиків у Херсоні. Саме там під час окупації тримали та катували викрадених та затриманих українців. Херсонка заявила, що били її струмом, а також катували сина та погрожували йому зґвалтуванням. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 22.12.2023 12:11