Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти використовують на Херсонщині нові типи "шахедів": у чому їхня особливість

Російські загарбники масово використовують чорні "шахеди" під час атаки на Херсонську область. Ударні безпілотники цілять по цивільних об'єктах, що призводить до плачевних наслідків.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив Сергій Хлань, депутат Херсонської обласної ради. Він розповів про тактику масованих ударів окупантів на Херсонщині.

"Окупанти останні дні почали масово використовувати "шахеди" саме нового зразка, чорні “шахеди”. Вони направляються з окупованої лівобережної частини Херсонщини, це відбувається вже другу ніч поспіль", — сказав він.

Посадовець наголосив, що Сили протиповітряної оборони результативно працюють над обласним центром. Проте окупанти здійснюють масові атаки, в тому числі по інфраструктурних об'єктах, що призводить до відповідних наслідків.

"Це жахливі вибухи по місту. Окупанти цілять по навчальних закладах, житлових кварталах, багатоповерхівках. Вчора повністю згорів гуманітарний штаб Червоного Хреста в Херсоні, поруч з промисловою базою. Також за добу окупанти почали збільшувати використання безпілотників, які скидають вибухівку. Такі випадки фіксують кожного дня", — резюмував Хлань.

Нічний обстріл дронами

У ніч на 21 грудня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed із трьох напрямків. Ударні дрони загарбників прямували з Чауди, Приморсько-Ахтарська та Курська.

За даними військових, усього було зафіксовано пуски 35 Shahed-136/131, які атакували хвилями у різний час: в період з 20:00 20 грудня по 03:30 21 грудня. До відбиття повітряного нападу було залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Усього захисникам неба вдалося збити 34 із 35 випущених ударних БпЛА противника. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській, Хмельницькій, Сумській, Полтавській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Нагадаємо, що ввечері 20 грудня у Полтавській області уламки, ймовірно, збитого безпілотника впали на житловий будинок. За попередньою інформацією, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Також минулої ночі у Київській області працювала протиповітряна оборона по ворожих дронах. На цивільному підприємстві через падіння уламків виникла пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 09:29
Фото: Getty Images / Global Images Ukraine