Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти вдарили "шахедами" по Одещині та Миколаївщині: є влучання

Продовжуючи терор, російські окупаційні війська в ніч на 26 грудня атакували Південь України з тимчасово окупованого Криму і східного узбережжя Азовського моря.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України у Telegram-каналі.

Зазначається, що силами протиповітряної оборони вдалося збити дев'ять ударних БпЛА типу "шахед": по чотири в Одеській та Миколаївській областях і один на Херсонщині. Але є і влучання. 

"В Одеському районі ворог поцілив по відкритій території одного з інфраструктурних об'єктів. Виниклу пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали" — йдеться у повідомленні. 

Водночас на Миколаївщині влучанням у промисловий об'єкт пошкоджено складські будівлі. Постраждалих не зафіксовано.

Нагадаємо, ввечері 25 грудня та вночі 26 грудня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Дрони були запущені з південно-східного напрямку. За інформацією Повітряних сил України, усього зафіксовано пуски 19 "шахедів" із районів Балаклава (Крим) та Приморсько-Ахтарська (РФ). В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Крім того, 26 грудня близько 02:30 тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" в районі Феодосії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 09:29