Фото: "Цензор.НЕТ"

Десантний корабель "Новочеркаськ" й 13 "шахедів": у Повітряних силах відзвітували про потужну роботу цієї ночі

Ввечері 25 грудня та вночі 26 грудня противник атакував Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Дрони були запущені з південно-східного напрямку.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил України.

"Усього зафіксовано пуски 19 "шахедів" із районів Балаклава — Крим та Приморсько-Ахтарська — РФ", — йдеться у повідомленні.

В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних сил та Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Крім того, 26 грудня близько 02:30 тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" в районі Феодосії. 

"Результат — "на ліцо", — наголосили військові.

Нагадаємо, українські військові ввечері 24 грудня "приземлили" російський винищувач Су-30. Літак було збито над акваторією Чорного моря.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат Росії. За його словами, цей літак — один з найновіших бортів на озброєнні російської армії та може коштувати від 50 мільйонів доларів. Він також додав, що загарбники гарячково намагаються з'ясувати те, чим були знищені одразу три їхні бомбардувальники Су-34.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 07:20