Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Нічна така України "шахедами": скільки ворожих дронів збила ППО

У ніч на 21 грудня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed із трьох напрямків. Ударні дрони загарбників прямували з Чауди, Приморсько-Ахтарська та Курська.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. За даними військових, усього було зафіксовано пуски 35 Shahed-136/131, які атакували хвилями у різний час: в період з 20:00 20 грудня по 03:30 21 грудня.

У Повітряних силах зазначили, що до відбиття повітряного нападу було залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

"Цієї ночі на різних напрямках захисникам неба вдалося збити 34 із 35 випущених ударних БпЛА противника", — йдеться у повідомленні військових.

Там також наголосили, що протиповітряна оборона працювала у Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській, Хмельницькій, Сумській, Полтавській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Зазначимо, що російські війська останніми тижнями посилили атаки дронами-камікадзе на Україну. І хоча вони не особливо масові, проте відбуваються регулярно, щоночі безпілотними атакують Україну з різних напрямків.

Нагадаємо, ввечері 20 грудня війська країни-агресорки атакували ударними дронами Полтавську область. Уламки, ймовірно, збитого безпілотника впали на житловий будинок. За попередньою інформацією, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Своєю чергою начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін зазначив, що власники будинку, який постраждав внаслідок ворожої атаки, отримають грошову допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 21.12.2023 07:24