Фото ілюстративне. Джерело: UNICEF

Рашисти викрадають українських дітей під фейковими приводами: до якої брехні вдаються окупанти

Російські загарбники продовжують викрадати українських дітей на окупованих територіях. Вони проводять так звані медогляди, а ті діти, які його нібито не проходять, відправляються у РФ "на лікування".

Про це йдеться у повідомленні Центру національного спротиву.

Так, на всіх тимчасово окупованих територіях рашисти проводять "поглиблені профілактичні медичні огляди" дітей. Цей підхід є одним з елементів комплексних заходів щодо вивезення українських дітей на територію Росії. На відповідну схему викрадення дітей уряд країни-агресорки виділив близько 1,5 млрд рублів.

"Процес очолює міністерство охорони здоров’я РФ за кураторства уповноваженої Путіна з прав дітей Марії Львової-Бєлової, якій 17 березня суд у Гаазі видав ордер на арешт", — зазначають експерти.

У Центрі національного спротиву додають, що фактично, якісних медоглядів не відбуваються, адже левова частина коштів розкрадається на кількох рівнях.

"Зокрема окупаційними адміністраціями та групами медиків, які прибувають з Росії для проведення "медоглядів". Такі заходи є профанацією та прикриттям для викрадення дітей", — кажуть у ЦНС.

Нагадаємо, Україна порахувала, скільки українських дітей незаконно депортувала Росія на свою територію, або утримує на окупованій території. РФ викрала майже 4,4 тисячі дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування. Усі матеріали стосовно викрадення дітей Україна надає в Міжнародний кримінальний суд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2023 00:31