Фото: Сили оборони півдня України

Рашисти влучили "шахедами" у законсервований об'єкт на Одещині: фото наслідків

В ніч на п'ятницю, 29 грудня, російська армія спрямувала по Півдню України чергову дронову атаку. Переважна більшість ворожих БпЛА типу Shahed-131/136 заходила на удар з напрямку тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляють Сили оборони Півдня України.

"14 дронів-камікадзе знищено: один на Херсонщині, три на Миколаївщині, десять на Одещині", — зазначають військові. 

В Одеському районі сталося влучання в законсервовану будівлю одного з об'єктів інфраструктури. А в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС.  Постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім підтвердив збиття ворожих шахедів над областю.

"Вночі збили три Shahed-131/136", — написав Кім у своєму Telegram-каналі вранці 29 грудня.

Масований обстріл 29 грудня

Рашисти у ніч та вранці п'ятниці масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Повітряну тривогу оголошували майже по всій країні. Крім Одещини, вибухи лунали у Харкові, Львові та області, на Сумщині, у Черкасах.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що вночі Львівщину атакували понад 10 "шахедів". Унаслідок влучання в обласному центрі виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. У Львові зафіксували два прильоти.

Також рашисти атакували ракетами Конотоп Сумської області. Внаслідок обстрілу постраждали троє людей. За даними влади, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Наймасованіших ударів рашисти завдали по Харкову. Там зафіксовано понад 10 "прильотів". Одна людина загинула, ще вісім місцевих мешканців отримали поранення. До того ж пошкоджено медичну установу, склади, цивільні підприємства. 

У Дніпрі пошкоджено пологовий будинок. Зокрема у будівлі медзакладу вибиті вікна, є загиблі та поранені.

У Києві у чотирьох районах зафіксовано падіння уламків ракет. Пошкоджено багатоквартирні будинки, станцію метро "Лук'янівська" та складське приміщення, на якому виникла пожежа. У столиці багато постраждалих.

Нагадаємо, у четвер у Миргороді Полтавської області лунали вибухи. Це сталося під час повітряної тривоги в області. Про наслідки офіційно не повідомлялося.

Також російські терористи о першій половині дня з артилерії вгатили по Запорізькій області. Удар прийшовся по береговій лінії річки Дніпро в селі Біленьке Запорізького району: внаслідок удару є загиблі та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 08:57