Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Кропивницькому та Миргороді лунали вибухи: що відомо

У ніч на четвер, 5 жовтня, російські загарбники атакували Україну "шахедами" та ракетами. У низці областей працювала протиповітряна оборона, однак повідомлялося й про вибухи.

Так, за даними місцевих мешканців, близько другої години ночі у Миргороді Полтавської області, а також у Кропивницькому лунали вибухи.

Миргород

У Миргороді Полтавської області пролунав вибух близько 01:35. Про причини та наслідки вибуху офіційні джерела нічого не повідомляють. Раніше у Повітряних силах ЗСУ попередили про ракетну загрозу для низки регіонів, серед яких була і Полтавська область.

Кропивницький

У Кропивницькому вибухи було чутно близько 01:50. В регіоні була оголошена повітряна тривога.

Повітряні сили ЗСУ попереджали про рух ударних дронів в бік Кіровоградської області. Мешканців також закликали перебувати в укриттях під час небезпеки з повітря або дотримуватися правила "двох стін".

Нічна атака на Україну 5 жовтня

Російські війська у ніч на четвер запустили територією України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед" з кількох напрямків. Про фіксацію дронів-камікадзе повідомлялося у Миколаївській, Херсонській та Кіровоградській областях, у Одеській області повідомляли про вибухи.

Нагадаємо, вночі 3 жовтня Росія атакувала Україну 31 дронами-камікадзе та крилатою ракетою "Іскандер-К". У південних та східних областях працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні війська, винищувальна авіація, підрозділи мобільних вогневих груп. Усього силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено тридцять повітряних цілей — 29 "шахедів" та одну ракету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 02:42