Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Києві через обстріл сталося пошкодження трьох будинків та станції метро, багато постраждалих

Російські окупанти вночі та вранці 29 грудня масовано атакували Україну ракетами. Під прицілом опинилась також столиця — у місті зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури. Також є загиблі та постраждалі.

Про це повідомили Telegram-канали Київської обласної військової адміністрації та міського голови Києва Віталія Кличка.

Шевченківський район

Попередньо, є пошкодження житлового будинку. Також сталося загоряння на території гаражів. Крім цього, вибухом пошкоджена будівля станції метро "Лукʼянівська". Кличко наголосив, що станція працює як укриття, поїзди прослідують станцію без зупинки. Також, за його словами, у столиці наразі семеро госпіталізованих, п'ятеро із них — у Шевченківському районі. Медики працюють на місці виклику.

Оновлено. Мер повідомив, що під завалами пошкодженого уламками ракети складського приміщення орієнтовно перебувають троє людей, ще трьох — вже вивільнили рятувальники. Пошуково-рятувальна операція триває.

Святошинський район

Зафіксовано загоряння житлового багатоповерхового будинку. На іншій локації є загоряння припаркованих автомобілів. 
Попередньо, один потерпілий.

Подільський район

Сталося загоряння на території складських приміщень. Попередньо, багато постраждалих. Інформація оновлюється і уточнюється.

Дарницький район

Є пошкодження житлового будинку. Попередньо, без потерпілих та загоряння.

Масований обстріл 29 грудня

Рашисти у ніч та вранці п'ятниці масовано атакували Україну ударними дронами-камікадзе та ракетами. Повітряну тривогу оголошували майже по всій країні. Вибухи лунали у Харкові, Львові та області, Одесі, на Сумщині, у Черкасах. Зафіксовано приліт, ймовірно, ракети у Конотопі на Сумщині та влучання уламків "шахеда" в Одесі в багатоквартирний будинок. Також на Одещині сталося влучання в законсервовану будівлю одного з об'єктів інфраструктури.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що вночі Львівщину атакували понад 10 "шахедів". Унаслідок влучання в обласному центрі виникла пожежа на об’єкті критичної інфраструктури. У Львові зафіксували два прильоти.

Також рашисти атакували ракетами Конотоп Сумської області. Внаслідок обстрілу постраждали троє людей. За даними влади, пошкоджено багатоквартирний будинок.

Наймасованіших ударів рашисти завдали по Харкову. Там зафіксовано понад 10 "прильотів". Одна людина загинула, ще вісім місцевих мешканців отримали поранення. До того ж пошкоджено медичну установу, склади, цивільні підприємства. 

У Дніпрі пошкоджено пологовий будинок. Зокрема у будівлі медзакладу вибиті вікна, є загиблі та поранені.

Нагадаємо, у четвер у Миргороді Полтавської області лунали вибухи. Це сталося під час повітряної тривоги в області. Про наслідки офіційно не повідомлялося.

Також російські терористи о першій половині дня з артилерії вгатили по Запорізькій області. Удар прийшовся по береговій лінії річки Дніпро в селі Біленьке Запорізького району: внаслідок удару є загиблі та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 08:58