Фото ілюстративне зі соцмереж

Рашисти вранці атакували ракетами Київ: влада оприлюднила деталі

У п’ятницю, 8-го грудня, сили протиповітряної оборони України збили всі російські ракети, які летіли на Київ, на підступах до столиці. Ворог атакував із бомбардувальників уперше з кінця вересня.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Після тривалої паузи в 79 днів ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Попередньо, близько десяти бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району Енгельса Саратовської області", — зазначив він.

За його словами, повітряна тривога в столиці України тривала майже дві години. Але жодна ворожа ціль не досягнула міста.

"Сили та засоби протиповітряної оборони всі ракети, які летіли у напрямку Києва, знищили ще на підльоті до столиці. Офіційну інформацію про кількість та типи збитих повітряних цілей опублікують Повітряні сили після узагальнення даних", — додав Сергій Попко.

Начальник Київської міської військової адміністрації також акцентував, що інформація щодо жертв та руйнувань відсутня.

"Як ви бачите, ворог дочекався свого часу та розпочав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста. Тому бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Ми витримали численні ракетні удари минулої зими. Вірю, що разом здолаємо будь-які інші виклики!" — підсумував Сергій Попко.

Нагадаємо, що цієї ночі ворог також ударив по Павлоградському району Дніпропетровської області. Відомо про загиблого, ще четверо людей постраждали. Дві людини перебувають у важкому стані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 09:20