Фото: ДТЕК

Рашисти залишили десятки тисяч українців без світла: де найскладніша ситуація

Внаслідок російських обстрілів, що сталися під ранок середи, 7 лютого, у деяких містах України пошкоджено лінії електропередач та знеструмлено підстанції. Без світла залишилося понад 20 тисяч абонентів у Києві, Харкові та Миколаєві.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України у Telegram.

Зазначається, що в столиці внаслідок обстрілу відключилися лінії електропередачі та знеструмлено підстанції. Уточнюється, що через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах загалом 19 400 абонентів.

"Без світла залишилися заклади охорони здоров’я. Характер пошкоджень з’ясовується. Енергетики розраховують заживити споживачів упродовж трьох годин", йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у Харкові після ранкового ракетного обстрілу пошкоджено електромережі та знеструмлено майже 1000 споживачів. Їх планують заживити впродовж дня.

Водночас у Миколаєві відключено 220 побутових і шість юридичних споживачів. Їх планують заживити до кінця дня, після того, як дозволить безпекова ситуація.

Нагадаємо, під ранок середи, 7 лютого, російські загарбники здійснили кілька ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу — ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Протиповітряна оборона знищила 44 повітряні сили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 10:49