Фото: Telegram-канал Петра Андрющенка

Рашисти знищили у Маріуполі останній український мурал (фото)

У тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині російські окупанти знищили останній українській мурал. Він мав назву "Назустріч щастю" й був присвячений боротьбі з насильством.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Російська сволота знищила останній мурал в Маріуполі за часів України. Мурал "Назустріч щастю", який навіть не мав жодного натяку на історію України. На якому зображена жінка з порожньою кліткою. Героїня муралу є уособленням усіх жінок, які змогли розірвати коло насильства і розпочати нове життя", — написав він у Telegram.

У Маріупольській міській раді зазначили, що згаданий мурал намалював художник Олександр Корбан у 2020 році на стіні багатоповерхівки по проспекту Миру, 107.

"Це частина загального ансамблю площі Свободи. Як і мурал "Мілана", який росіяни знищили перед цим", — йдеться в повідомленні.

У міськраді Маріуполя вказують, що мурал був символом свободи, миру та права на щастя. 

"Окупанти демонструють, що для них свобода та гідність — нічого не варті. Тому знищують будь-який натяк на можливість вільного та мирного життя", — вказують у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріуполі загарбники руйнують залишки інфраструктури міста. Через байдужість рашистів там часто виникають пожежі.

Крім цього, російські окупанти створили колапс у медицині в Маріуполі. Через катастрофічну нестачу лікарів люди змушені стояти в чергах годинами. Кілометрові черги тягнуться на вулиці. Люди приходять задовго до відкриття лікарні. В місцевих чатах з’явилися пропозиції купити місце у черзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 02.10.2023 05:25