Фото: Telegram Маріупольська рада

Росіяни створили медичний колапс в Маріуполі: люди продають місця у чергах до лікарів

Російські окупанти створили колапс у медицині в Маріуполі Донецької області. Через катастрофічну нестачу лікарів люди змушені стояти в чергах годинами.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

"Колапс з медициною! В окупованому Маріуполі люди займають чергу до лікаря із 5:00 ранку. Деякі вже пропонують купити місце у черзі, щоб потрапити на прийом", — йдеться у повідомленні.

Так, потрапити до лікаря — справжнє випробування, адже в лікарнях міста катастрофічно не вистачає медиків. Кілометрові черги тягнуться на вулиці. Люди приходять задовго до відкриття лікарні. В місцевих чатах з’явилися пропозиції купити місце у черзі.

"Хто стоїть в черзі на заключення до терапевта? Куплю місце ближче до початку. Ціна 10 тисяч рублів", — пише маріупольчанка.

Фото: скріншот з Telegram

Фото: скріншот з Telegram

Така ситуація практично в усьому місті. Люди не можуть потрапити до пенсійного фонду чи інших соціальних установ. Те, що колись в українському Маріуполі можна було вирішити швидко завдяки комфортним Центрам надання адміністративних послуг (ЦНАП) та електронним чергам до лікарень — тепер лише ностальгія.

Нагадаємо, що росіяни продовжують проводити в Маріуполі фільтраційні заходи. Зокрема, перевіряють місцевих підлітків на причетність до українського партизанства. Відомо, що підлітків зупиняють на блокпостах і перевіряють їхні мобільні телефони та наявність у них російських паспортів, які видають згідно з російським законодавством з 14 річного віку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2023 18:02