Рекс, ти не правий!

14 ГРУДНЯ 2017 14:03

США не будуть знижувати тиск на КНДР і не вступатимуть з офіційним Пхеньяном в переговори - про те, що президент ТРАМП фактично дезавуював слова держсекретаря Рекса Тіллерсона, стало відомо напередодні.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

«Адміністрація США має єдину позицію щодо Північної Кореї: ніяких переговорів до тих поки режим не змінить свою поведінку», - заявили в Білому Домі.  

У вівторок глава американського зовнішньополітичного відомства повідомив, що готовий вести переговори з Північною Кореєю без попередніх умов.  

«Давайте зустрінемося, поговоримо про погоду, якщо вам цього хочеться. Це може бути за квадратним або круглим столом, якщо вас це хвилює», - підкреслив Тіллерсон.  

Частині міжнародного співтовариства слова шефа американської дипломатії припали до душі. У Китаї та в Москві їх вітали зі схваленням. В обох випадках підтримку Тіллерсону висловили високопоставлені співробітники МЗС обох країн.  

Крім того, кілька годин тому впливовий журнал «Foreign Policy» повідомив, що за його відомостями, керівництво КНДР більше не бажає вести переговори зі Сполученими Штатами, оскільки раніше Вашингтон замість початку нібито обіцяних консультацій при дотриманні умови про припинення ракетних випробувань, ввів новий пакет санкцій проти Пхеньяна.

 

Світ, 14.12.2017 14:03