Фото: "Голос Америки"

Республіканець Маккарті влаштував провокацію під час візиту Зеленського до Конгресу

У Сполучених Штатах Америки розгорівся скандал під час візиту президента Володимира Зеленського до Конгресу США. Спікер Кевін Маккарті заявив, що відмовив українському лідерові у можливості виступити перед членами Палати представників.

Про це пише "Голос Америки".

Зазначається, що виступ Зеленського в Конгресі, який не дозволив спікер, мав відбутися о 17:00. Маккарті — представник частини Республіканської партії, яка вважає, що США занадто багато допомагають Україні і повинні зосередитися на внутрішніх проблемах.

"Зеленського хіба обирали до Конгресу? Він що, наш президент? Я не маю йому нічого обіцяти. У мене до нього є питання. Де підзвітність стосовно коштів, які ми вже витратили? Який у нього план перемоги? Гадаю, це те, що хочуть дізнатись і американці", — заявив Маккарті.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Кевін Маккарті підписав розпорядження, що комітет Палати представників розпочне офіційне розслідування, яке може запустити процес імпічменту президента Джозефа Байдена. Маккарті заявив, що його рішення доручити комітету Палати представників розпочати офіційне розслідування щодо імпічменту було прийняте нелегко. Утім він назвав це "логічним кроком".

Маккарті додав, що нібито є підтвердження того, що родина Байдена і партнери отримали "через підставні компанії" майже 20 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2023 17:36