Фото: соцмережі

Росія влаштувала скандал перед заявою Зеленського на Радбезі ООН: Небензя хотів зірвати виступ президента

Посол Росії в Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя спробував заблокувати виступ українського президента Володимира Зеленського на Раді безпеки ООН у Нью-Йорку 20 вересня. Представника окупантів обурило, чому українському лідерові надали слово першим.

Небензя звернувся з претензіями звернувся до головуючого засідання — прем’єр-міністра Албанії Еді Рами. У відповідь головуючий засідання Радбезу заявив, що ця процедура передбачена відповідно до документів ООН.

"Якщо не члени Ради запрошені на засідання для заяви і мають пряму зацікавленість в питанні, яке обговорюється, вони можуть брати слово першими. Я запевняю російських колег і всіх учасників, що це не спеціальна операція албанського представництва. Це продовження давньої усталеної практики Ради", — заявив Рама. 

Небензя ж назвав "виставою" нинішнє засідання Радбезу ООН.

"Я маю сказати, що почути від вас лекцію про порушення правил у цьому приміщенні - це вражаюча спроба...Для вашої проблеми є рішення - зупиніть війну і президент Зеленський не буде брати слово", — заявив головуючий засідання. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 20 вересня виступив на Радбезі ООН у Нью-Йорку. Він знову закликав виключити Росію з Ради безпеки й знову розкритикував ООН за те, що Росія продовжує перебувати при владі, попри загарбницьку війну проти України. Також президент озвучив справедливий сценарій завершення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 19:27