Бойовики ХАМАС. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Reuters: ХАМАС готовий до припинення вогню без додаткових умов

Палестинське угруповання ХАМАС заявило 11 вересня, що його перемовники підтвердили готовність здійснити "негайне" припинення вогню з Ізраїлем у Секторі Гази на основі попередньої пропозиції США без нових умов з будь-якої сторони.

Про це повідомляє Reuters.

Палестинська група наголосила у своїй заяві, що їхня переговорна група на чолі з високопосадовцем Халілом аль-Хайєю зустрілася в середу в Досі з посередниками, включно з прем'єр-міністром Катару шейхом Мухаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані та головою розвідки Єгипту Аббасом Камелем у Секторі Газа.

Переговори поки що не призвели до угоди про припинення 11-місячної війни. Нерозв'язаною проблемою є контроль над Філадельфійським коридором, вузькою ділянкою землі на кордоні Гази з Єгиптом, що зберігається.

Директор ЦРУ Вільям Бернс, який також є головним перемовником США щодо Гази, заявив 7 вересня, що більш докладну пропозицію про припинення вогню буде зроблено в найближчі кілька днів. Попередня пропозиція, висунута президентом США Джо Байденом у червні, передбачала триетапне припинення вогню в обмін на визволення ізраїльських заручників.

Нагадаємо, раніше видання Politico повідомляло, що Іран може переглянути рішення щодо проведення багатопланової атаки на Ізраїль. Попри це, Білий дім все ще очікує на реакцію Тегерана на вбивство лідера ХАМАСу.

Раніше очільник міністерства закордонних справ Ірану Бакері Алі Багері Кані заявив, що Тегеран відповість на вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії "в потрібний час і належним чином".

Своєю чергою видання The Hill повідомило, що під час бойових дій між Ізраїлем та ХАМАС загинули понад 40 тисяч палестинців. Водночас понад 92 тисячі осіб, які проживають в Газі, отримали поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.09.2024 09:13