Джерело: "Арміяінформ"

Reuters: у 13-му пакеті санкцій проти Росії немає нових заборон на імпорт

Рада Європейського Союзу (ЄС) не додасть нових заборон на імпорт російських товарів у 13-му пакеті санкцій проти Російської Федерації. 

Про це пише Reuters.

За словами дипломатів, Європейська комісія не додаватиме жодних нових заборон на імпорт російських товарів у свій наступний пакет санкцій проти країни-агресора. Це пов'язано з тим, що лідери ЄС хочуть швидко прийняти новий пакет заходів до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Єврокомісія сподівається, що ухвалення нового пакета санкцій викличе мінімум суперечок. Проте деякі країни-члени ЄС наполягають на забороні російського експорту, зокрема, алюмінію. 

Зазначається, що у пакеті розширить список російських компаній, яким європейські країни не зможуть продавати товари подвійного призначення (товари, які можуть слугувати як у повсякденному житті, так і на полі бою для створення зброї).

За даними джерела, після ухвалення 13-го пакету санкцій Єврокомісія запропонує 14-й пакет заходів. Вони, імовірно,  включатимуть деякі нові заборони на імпорт.

Нагадаємо, з 1 січня набула чинності заборона на торгівлю алмазами, що походять з Росії. Відповідне рішення було ухвалене в межах 12-го пакету санкцій Євросоюзу проти країни-агресора. Заходи передбачають заборону на прямий або непрямий імпорт, купівлю або передання діамантів із Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.02.2024 19:50