Революція від Apple: гарнітура доповненої реальності

09 ЛИСТОПАДА 2017 10:01

Наступною революцією Apple стане гарнітура доповненої реальності. До 2019 року компанія розраховує довести свою технологію до розуму, а в 2020 році гаджет поступить в продаж. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Bloomberg.

За даними видання, Apple ще кілька років тому почала збирати команду для роботи над технологіями доповненої реальності. Проектом з кодовою назвою T288 керує екс-глава Dolby Labs Майк Роквелл, зараз в проекті задіяні декілька сотень чоловік.

Першим досягненням відділу стала платформа ARKit у складі iOS 11, на базі якої IKEA створила своє AR-додаток для iPhone і iPad (і цей приклад виявився заразливим).

Гендиректор Apple Тім Кук вважає, що доповнена реальність «назавжди змінить те, як ми використовуємо технології». За його ж словами, найближчим часом ми не побачимо по-справжньому проривних рішень. Поки для реалізації деяких ідей компанії немає відповідної технологічної бази. Як очікується, AR-гарнітура Apple отримає власний дисплей і фірмовий чипсет. Як операційна система використовуватиметься нова платформа на базі iOS, відома усередині компанії як rOS або «reality operating system».

Робочого прототипу пристрою доки немає, тому інженери тестують ідеї на VR- шоломі HTC Vive. Надалі планується створити гаджет в стилі Samsung Gear VR, який використовуватиме екран iPhone. Він призначений виключно для обкатки технології і ніколи не покине стін лабораторій. 

Технології, 09.11.2017 10:01