Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Єдиний реєстр педофілів: в Офісі генпрокурора повідомили про створення переліку небезпечних злочинців

В Україні запустили Єдиний реєстр педофілів. Йдеться про осіб, які засуджені за злочини проти статевої свободи і статевої недоторканості малолітньої особи.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Наразі внесено 600 злочинців. Особа потрапляє до електронної бази на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. У Реєстрі дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. У переліку і ті, чия судимість за злочини знята або погашена в установленому законом порядку.

"Реєстр стане запобіжником повторного вчинення злочинів проти статевої недоторканості дітей", — йдеться у повідомленні.

До реєстру матимуть доступ, окрім правоохоронців, директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування. Вони зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті.

До реєстру вносяться відомості про:

  • прізвище, ім'я, по батькові засудженого;
  • дату народження;
  • місце проживання чи перебування;
  • злочин, за який було засуджено;
  • кримінальне покарання;
  • фактично відбуте покарання;
  • порушення правил адміністративного нагляду.

Нагадаємо, на Прикарпатті 53-річ­ного чоловіка засудили до 15 років ув'язнення. Мешканець Надвірнянського району у жовтні 2022 року вчинив злочин проти статевої свободи шестирічної дівчинки. В стані алкогольного сп’яніння він прийшов на подвір’я до своїх сусідів. Там побачивши, що поряд із дитиною немає батьків, заманив її за господарську будівлю і зґвалтував.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 29.11.2023 22:53