Фото: скріншот з відео

Резніков анонсував нововведення у ТЦК: що зміниться вже восени

В Україні планують кардинально цифровізувати Територіальні центри комплектації. Серйозних нововведень можна очікувати вже всередині осені.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков на Міжнародному ветеранському форумі.

"Десь на середину осені ми оцінюємо, що вийдемо на більш серйозну цифровізацію Центрів комплектації, колишніх військкоматів. Сьогодні ми на стадії підписання спільних наказів з іншими відомствами про взаємний обмін інформацією", — заявив міністр.

Він наголосив, що такі зміни допоможуть автоматично обмінюватися інформацією між реєстрами міністерств. Відтак, українці менше ходитимуть державними установами. 

Мобілізація в Україні

В Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація. Територіальні центри комплектування створюють мобілізаційний резерв. Для цього вони збирають та оновлюють дані про усіх чоловіків за місцем проживання.

Відтак, чоловіки призовного віку після отримання повістки мають з’явитися за вказаною адресою у вказаний час для уточнення даних, проходження комісії або мобілізації ― в залежності від того, яку повістку вони отримують. Далі необхідно пройти медичний огляд на ВЛК, де буде встановлено ступінь придатності до військової служби.

Наголошують, що повістка про уточнення даних ― це не завжди означає мобілізація.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Воєнний стан триватиме до середини листопада. Це вже восьме продовження терміну воєнного стану та мобілізації від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2023 14:30