Фото: Офіс президента

Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Воєнний стан триватиме до середини листопада.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Президент підписав закони про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб, тобто до 15 листопада 2023 року", — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що гарант підписав закон №9533 про продовження воєнного стану, а також закон №9532 про продовження терміну проведення загальної мобілізації. Вони почнуть діяти від 18 серпня, адже до того діє попереднє подовження. 

Варто зауважити, що це вже восьме продовження терміну воєнного стану та мобілізації від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у серпні 2023 року до лав Збройних сил України призиватимуть у першу чергу тих військовозобовʼязаних чоловіків, які мають бойовий досвід, а далі звертатимуть увагу на спеціальності, яких потребує армія. Зараз це люди, які володіють англійською, німецькою та французькою мовами. Вони необхідні для того, щоб співпрацювати з іноземними інструкторами, які тренують українських бійців на новому озброєнні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 10:55