Зеленський зробив нову заяву щодо можливих переговорів з Путіним

Росія шукає можливості вийти з війни. Проте Україна не ведеться на це й не має наміру вести переговори з диктатором Володимиром Путіним.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський 6 червня під час прес-конференції.

"Ті чи інші міжнародні кола шукатимуть, як Росії вийти з цієї ситуації. В цьому є мінус, бо не хочеться, щоб це було за наш рахунок. Я роблю все, щоб не давати цьому статись. А тому в таких розмовах ми беремо участь. Такі теми порушуються, і ми достатньо категоричні в цьому. І це не загальні речі, а дуже конкретні", — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що він надалі дотримується позиції, що жодних переговорів з Путіним не буде.

Нагадаємо, днями прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що глава Кремля "готовий до будь-яких контактів, аби досягти необхідних для Росії цілей, щоб уникнути продовження війни проти України". За словами рупора Путіна, російський диктатор нібито і раніше "був відкритий для діалогу з Україною". 

На це радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що росіянам, які мають стосунок до "еліти Путіна" й періодично офіційно коментують війну, необхідно усвідомити, що немає та не буде жодного "врегулювання", "мінського формату", "досягнення цілей СВО в інші способи".

А на початку травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України. Голова МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.06.2023 00:43