Фото: скриншот із відео

Резніков провів тест-драйв танків Challenger 2, які прибули в Україну (відео)

Міністр оборони Олексій Резніков показав, які танки Challenger 2 передала Велика Британія Україні. Міністр обкатав нові бойові машини і анонсував, що вже зовсім скоро вони будуть на фронті.

Відео тест-драйву Резніков опублікував на своїй сторінці у Twitter.

За поставку танків міністр подякував Ріші Сунаку, Бену Воллесу та народу Великобританії.

"Було приємно провести тест-драйв першого українського ОБТ Challenger 2. Такі танки, поставлені Великою Британією, нещодавно надійшли до нашої країни. Незабаром ці фантастичні машини виконуватимуть бойові завдання", — написав Резніков. 

Характеристика Challenger 2

Ці танки є одним із найбільш важкоброньованих серед західних танків. Вони містять 120-мм гармату L30A1 довжиною 55 калібрів. Challenger 2 потребує своїх боєприпасів: як бронебійних підкаліберних, так і осколково-фугасних, включно з унікальними HESH – бронебійно-фугасними. Останні дозволяють ефективно знищувати укріплення та легкоброньовану техніку противника на дальностях до 8 км.


Фото: Мілітарний

Нагадаємо, українські військовослужбовці завершили навчання на танках Challenger 2. Екіпажі пройшли інструкції, як командувати, водити й працювати злагоджено на цих танках, а також ефективно ідентифікувати цілі та вражати їх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2023 11:19