Фото: скріншот з відео

Резніков закликав до "денацифікації Росії"

Міністр оборони Олексій Резніков закликає демократичний світ поставити на порядок денний питання трансформації Росії. Він озвучив "запобіжники" від майбутніх агресій.

Про це розповів Олексій Резніков у Facebook після виступу на Чорноморській безпековій конференції Міжнародної кримської платформи в Бухаресті

Міністр оборони України вважає, що на порядку денному — питання трансформації Росії. 

"Росія має стати демократичною федерацією. Пройти через денацифікацію, видати злочинців, компенсувати шкоду. Інакше не буде довіри. Має бути спільна позиція, у тому числі — зафіксована через систему потужних санкцій, що без трансформації у справжню демократичну федерацію Росія не зможе відновити стосунки з цивілізованим світом", — заявив український урядовець.

Резніков наголосив, що не існує альтернативи Україні в НАТО, адже "потрібна система гарантій-запобіжників, які зведуть до мінімуму бажання вирішувати щось силою".

"Будь-які моделі чи розмови про безпеку в регіоні, які не передбачають звільнення Криму від російської окупації — це ілюзії. З цими ілюзіями треба прощатися. Не треба себе обманювати, що існують якісь інші варіанти. Їх не існує. Тому в контексті Криму має бути тільки один ракурс — як звільняти?", — написав також він.

Затягування чи "заморожування" війни змусить регіон втратити динаміку, поки інші розвиватимуться

"Тому спільний інтерес — досягти зламу на полі бою у 2023 році. Для цього Україні потрібна швидка підтримка у достатньому обсязі", — наголосив міністр.

Нагадаємо, Україна домовляється з партнерами про зброю як радянського зразка, так і системи західного виробництва. Серед пріоритетів — захист неба та створення "броньованого кулака".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 15.04.2023 20:46