Фото: ГУР МО

РФ не має достатньо потужностей для нового наступу в нереалістичні терміни, — ISW

Росія готує новий повномасштабний наступ на Україну в "нереалістично швидкі терміни". Однак для цього армії РФ, ймовірно, не достатньо потужностей.

Так вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що прес-конференція міністра оборони Росії Сергія Шойгу 7 лютого була спрямована на доведення ефективності Міноборони в контексті можливого нового великого наступу в Україні.

За словами Шойгу, російські війська успішно розвивають операції під Бахмутом і Вугледаром. Водночас він наголосив, що армія РФ нещодавно взяла під контроль Соледар, Кліщіївку, Підгороднє, Краснополівку, Благодатне і Миколаївку в Бахмутському районі та Лобкове в Запорізькій області.

В ISW припускають, що своїми заявами Шойгу намагався створити видимість формальності та легітимності для Міноборони Росії, яке продовжує реформувати російську армію, готуватися до нового наступу та створювати умови для тривалої операції в Україні.

Аналітики припускають, що російські військові, ймовірно, хочуть якнайшвидше розпочати широкомасштабний наступ для захоплення Донецької області в "нереалістичні терміни і без достатньої бойової потужності".

Однак, експерти наголошують, що інформаційний простір РФ занепокоєний щодо неспроможності Росії зробити швидкий та багатоплановий вирішальний наступ у визначені терміни.

Нагадаємо, російські військові з 1 січня заборонили обіг гривні на тимчасово окупованих територіях, адже намагаються взяти під контроль місцевих людей. Рашисти хочуть зробити жителів цих територій залежними від виплат в рублях, й у такий спосіб посилити паспортизацію, бо саме паспорт є необхідною умовою отримання виплат.

Війна, 08.02.2023 07:22