Фото: Ілюстративне зображення, Джерело: Скріншот з відео

РФ примусово вивозить українських дітей для складання іспитів в своїх школах

Окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територій присусово вивозять старшокласників для складання іспитів в школах РФ. Випадки зафіксовано в Луганській та Запорізькій областях.

Про це повідомляє Центр національного спротиву Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Згідно з повідомленням, з Лисичанська до Єлабуги (республіка Татарстан) було вивезено 50 одинадцятикласників для підготовки до державних іспитів. Надалі їм обіцяють безкоштовне навчання у ВНЗ на території РФ.

Окупанти продовжують шукати дітей, які навчаються в українських онлайн-школах. Зокрема, у Бердянську вчителі так званих російських шкіл провели перевірку телефонів на виявлення відповідного додатку. Також з дітьми проводять розмови аби вивідати інформацію. У разі виявлення факту навчання батьків викликають на профілактичні бесіди, де їм погрожують.

На думку Центру національного спротиву, мета всіх цих заходів — асиміляція молоді, а отже, знову йдеться про етноцид українців й нищення самоідентифікації. Водночас такий приклад демонструє, що самі росіяни не вірять, що окуповані ними території — це РФ, а отже, необхідно їхати складати державні іспити на території федерації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники примушують батьків віддавати дітей в "кадети". Якщо ж батьки виступають проти, тоді окупанти погрожують позбавленням батьківських прав.

Війна, 03.02.2023 21:37