Фото: ЕРА

На Луганщині рашисти примушують віддавати 6-річних дітей в "кадети", — Генштаб

На тимчасово окупованих територіях Луганської області російські загарбники примушують батьків віддавати дітей в "кадети". Якщо ж батьки виступають проти, тоді окупанти погрожують позбавленням батьківських прав.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"Російські загарбники продовжують чинити тиск на громадян України, порушувати права людини. Зокрема, у Старобільську Луганської області, російська окупаційна влада примушує людей віддавати дітей віком від 6 років до такого собі козацько-кадетського корпусу для начебто "правильного патріотичного виховання", — йдеться у зведенні.

Людям, які відмовляються віддавати своїх дітей до зазначеного корпусу, погрожують позбавленням батьківських прав.

До того ж, за даними Генштабу, міську лікарню Дніпрорудного Запорізької області російські окупанти використовують як військовий шпиталь. Медикаменти та лікарів-хірургів привезено з Російської Федерації.

Зазначається, що ворог активно веде розвідку, на окремих напрямках готується до наступу. Попри великі втрати, продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Проте підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 3 райони зосередження живої сили та пункт управління окупантів.

Нагадаємо, у Курахівському районі рашисти в місцевих школах забороняють школярам навчатись онлайн за українською програмою. Окупанти погрожують, що будуть примусово вивозити дітей.

Війна, 01.02.2023 19:16