Фото: соцмережі

Взялися за школярів: Генштаб розповів про терор рашистів на окупованих територіях

У Курахівському районі рашисти в місцевих школах забороняють школярам навчатись онлайн за українською програмою. Окупанти погрожують, що будуть примусово вивозити дітей.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу, місцеві викладачі відмовляються навчати дітей за російською програмою, через це окупанти погрожують примусово вивозити дітей на так зване "навчання" вглиб тимчасово зайнятої Херсонщини, а також до Росії та окупованого Криму.

До того ж у населеному пункті Таврійське Скадовського району Херсонської області, в приміщені дитячого садочка, окупанти розгорнули "польовий шпиталь", де лікують російських військовослужбовців. Він переповнений важкопораненими загарбниками. 

Як зауважили у Генштабі, нині російські загарбники продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На інших напрямках — обороняються.

Російські окупанти протягом доби завдали чотири ракетних удари. Також здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Очаків Миколаївської області. Високою залишається загроза російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Натомість авіація Сил оборони України протягом доби завдала чотири удари по районах зосередження ворога, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, чотири райони зосередження та два склади боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, РФ, ймовірно, планує оголосити ще одну хвилю мобілізації. Російська влада наголошує, що указ про "часткову мобілізацію" все ще чинний.

Додамо, нещодавно Генштаб ЗСУ повідомив, що рашисти проводять незаконну мобілізацію на Луганщині. Зокрема, в Мелітополі оголошено про заборону перетинати блокпости навколо населеного пункту з 1 березня без спеціальних перепусток.

Події, 30.01.2023 19:20