Фото: соцмережі

РФ здійснила масштабну кібератаку на українські веб-ресурси

У четвер, 23 лютого, виявлено атаку на низку вебресурсів українських державних та місцевих органів влади. Внаслідок атаки було модифіковано вміст кількох сторінок на цих ресурсах.

Про це повідомила прес-служба Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Зазначається, що в рамках Об'єднаної групи з реагування при Національному координаційному центрі кібербезпеки, фахівці Служби безпеки України, Держспецзв'язку та Національної поліції спільно працюють над локалізацією та дослідженням обставин кіберінциденту.

"На даний момент можна стверджувати, що інцидент не призвів до суттєвого порушення працездатності систем та не вплинув на виконання державними органами своїх функцій", — зауважується у повідомленні.

Так, роботу більшості інформаційних ресурсів вже відновлено і вони працюють у штатному режимі.

"Як бачимо, напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росія продовжує нагадувати про себе в кіберпросторі, де вона давно поводиться як держава-терорист, атакуючи цивільні цілі", — наголосили у Держспецзв'язку.

Нагадаємо, раніше у Держспецзв'язку розповіли українцям, як уберегтися від хакерів у мережі. Відповідно до наданої інформації двофакторна автентифікація є одним із найнадійніших методів захисту облікових записів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.02.2023 20:55