Фото: Колаж Слово і діло

Може втратити $190 млрд: Bloomberg зробив прогноз економічної ситуації в РФ до 2026 року

Падіння нафтових доходів разом зі збільшенням соціальних програм та витрат на оборону вже призвело до падіння російської економіки на 4,6% ВВП у річному обчисленні. До 2026 року цей показник може сягнути 8% ВВП.

Про це пише Bloomberg.   

Економіка РФ, що колись була однією з п’яти найбільших у світі, може втратити $190 млрд ВВП до 2026 року порівняно з 2021 роком.

Цього року робота російського уряду щодо збереження стійкості економіки ускладниться через падіння доходів від продажу нафти та нарощування витрат на соціальні програми. Плюс на ринок праці чинить тиск мобілізація.

Так, мобілізація співробітників скорочує пропозицію робочої сили та може скоротити зростання приватного сектора у 2023 році на 0,5%. Крім того, війна ще більше вплине на демографічну ситуацію: населення працездатного віку в Росії може зменшитись на 6,5% протягом наступного десятиліття.

Нагадаємо, 15 лютого було оприлюднено десятий пакет санкцій проти Російської Федерації, яку офіційно представила Єврокомісія. Обмеження також торкнуться іранських організацій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.02.2023 15:45